Sunday, January 17, 2010

برای ثبت در تاریخ

سید حیدر بیات، برای ثبت در تاریخ
چيلله ۲۵, ۱۳۸۸
چند هفته پیش آقای مهندس امیری گفت
دیوان ترکی آقای علی سیفی شاعر ساوه‌ای را برای اخذ مجوز به اداره
ارشاد قم برده بودیم، بعد از یک و نیم ماه انتظار مجوز ندادند. پرسیدم
به بیت یا ابیات خاصی نظر داشتند؟ گفت: نه، صرفا به جهت ترکی بودن کتاب. می‌گویند: به خاطر شیوع پان ترکیسم بعد از این به کتب ترکی مجوز نمی‌دهیم
قضیه را جدی نگرفتم تا اینکه امروز با دوست شاعر و پژوهشگرمان آقای ائل اوغلو تماس گرفته بودم. در اثنای صحبت ایشان نیز گفتند: به مجموعه ائل ادبیاتی در قم مجوز ندادند و می‌گویند به کتابهای ترکی مجوز نمی‌دهیم.
***********
قم در زمینه چاپ و نشر اولین یا دومین شهر کشور است و در این زمینه با تهران و حتی بیروت رقابت می‌کند. چگونه مسئولان ارشاد قم به این نتیجه رسیده‌اند که یک ده هزارم کتابهای منتشره که به زبان ترکی اختصاص دارد از سر آذربایجانی و ترک زبان جماعت زیاد است و باید از آنها دریغ کرد؟
مبنای قانونی و شرعی این تصمیم چیست؟
در غیاب رسانه‌های منتقد و بی‌طرف و در نبود نهادها و سندیکاهایی که از حقوق مردم ترک دفاع کنند نویسندگان ترکی نویس و خوانندگان این آثار به کجا باید پناه ببرند؟
این تصمیم اداره ارشاد قم با مفاهیمی چون عدالت، تبعیض و نژاد پرستی چه نسبتی دارد؟
این مسئله با سخنان آقای احمدی نژاد در رابطه با زبان ترکی که در روزهای انتخابات در تبریز برزبان راندند چه قدر همخوانی دارد؟
سؤالهای بی پاسخی از این دست انگیزه پرداختن به این مسائل را از انسان می‌گیرد و جز نگارش چندین سطر آشفته و بی‌سامان برای ثبت در تاریخ – که همواره ذهن ما را تخدیر کرده است – چاره‌ای فراروی ما نیست.
ای تاریخ! تو شاهد باش که ما این روزهای تلخ را تجربه کردیم
ازسایت
http://www.hbayat.azerblog.com/1388_10_25_Say=1103.ay

Friday, January 8, 2010

طومار:اعتراض به عملکرد ضد تورکی ویکجانبه تلویزیون "صدای آمریکا

طومار : اعتراض به عملکرد ضد توركی و یکجانبۀ تلویزیون "صدای آمریکا
میللی حرکت جمعه ۴ دی ۱۳۸۸
آمریکا بعنوان کشوری که پرچمدار بسط و گسترش دمکراسی و اصول آن در جهان می باشد و همه ساله با اختصاص بودجه های مختلف به مقابله با سانسور و دشمنان آزادی و ارزشهای دمکراتیک می پردازد، شناخته می شود. این درحالیست که صدای آمریکا که بودجه آن از مالیات شهروندان دمکرات آمریکا تامین می شود این اواخربه مرکزی برای سانسور و حمله به ملتهای تحت ستم و بنگاهی برای راسیستهای فارس و فارس گرا تبدیل شده است.
ما شاهد سانسور شدید اخبار مربوط به فعالیت های فعالان فرهنگی و سیاسی آذربایجان و دیگر ملل ایران هستیم. از طرفی دیگر عدم بررسی و پرداختن به مسئله مبارزات دمکراتیک ملل غیر فارس ساکن ایران که امروزه یکی ازمسائل مهم مردم ایران می باشد نشان دهنده هدایت صدای آمریکا از طرف افرادی است که طرفدار ایدولوژی نژادپرستان فارس و فارس گرا می باشند.
صدای آمریکا مدعی استانتشار خبرهای دقیق، جامع، متعادل، و آگاهی دهنده در راستای منشور صدای آمریکا، با در نظر گرفتن معیارها و ضوابط حرفه ای روزنامه نگاری در راس اهداف ما است. احترام به مخاطبان و علایق آنها در کانون کار ما قرار دارد و همواره مورد نظراست. خلاقیت و آمادگی همکاران ما در برآوردن خواست مخاطبان نقشی اساسی دارد. ما برای مخاطبان خود و خواستهای آنان احترام کامل قائلیم و در این راه می کوشیم. مخاطبان اصلی برنامه های ما در ایران هستند. با این حال شبکه خبری فارسی صدای آمریکا به علائق و نیازهای فارسی زبانان در کشورهای دیگر نیز توجه دارد” . برنامه دو روز اول مدعی استدو روز اول برنامه ای روشنفکرانه و متعادل، که به تقویت گفتمان عمومی (با جستجوی صداها و نگرش های گوناگون) در باره مسایل مهم ایران پای بند است و به موضوعات گسترده ای از سیاست و اقتصاد تا ادبیات و تاریخ ایران خواهد پرداخت.دو روز اول، تلاش خواهد کرد در پیشاپیش هر برنامه سیاست ها و تصمیمات دولت آمریکا را برای تماشاگران ایرانی توضیح دهد. همچنین ممکن است با انجام مصاحبه هایی با چهره های مهم در عرصه هنر و فرهنگ عامه و مشابه آن، برنامه هایی به مخاطبان فارسی زبان ارائه دهد. ولی به رغم تمام این ادعا ها در برنامه 12.12.2009 در بررسی حوادث 21 آذر 1324 (12.12.1945 ) با دعوت از کارشناسانی چون حمید احمدی و خانم مهرا ملکی که به دشمنی با مردم آذربایجان و دشمنی با خواستهای دمکراتیک مردم آذربایجان ایران معروف هستند در برنامه تحت عنوان "21 آذر روز نجات آذربایجان!" به بررسی یک طرفه این حادثه مهم تاریخی پرداخته است.این برنامه صدای امریکا با مجری گری طرفدارانه و استهزا های نابه جای آقای فرهودی در تمسخر معترضان به برنامه سعی در وارونه نشان دادن و تحریف حقایق تاریخی انسانها را یاد رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی و روشهای آن انداخت. آن روزصدای آمریکا در عمل هیچ فرقی با صدای جمهوری اسلامی نداشت.واقعا جای بسی تاسف و تا ثر است افرادی که برای تبلغ دمکراسی و ارزشهای انسانی استخدام شده اند مبلغ ناسیونالیسم کور فارسی شده و بر علیه حقوق بشر فعالیت می کنند. ما امضا کنندگان زیر ناراحتی خود را از برنامه ها ومجریان صدای آمریکا اعلام داشته و انتظار داریم که در جهت دمکراتیزه کردن صدای آمریکا و ادامه کار این ارگان طبق اصول اعلام شده در اهداف آن شبكه اقدامات لازمه از طرف مدیران محترم آن شبكه مبنی بر بی طرفی و حرفه ای بودن برنا مه ها و توجه به خواستهای مخاطبان انجام شود
http://www.petitiononline.com/ah3d1344/petition.html
http://www.milliharakat.com/ ازسایت

Tuesday, January 5, 2010

چنگیز بخت آور فرزند ساوالان و نوه بابک بود

گزارشی از مراسم بزرگداشت زنده یاد چنگیز بخت آور در لندن
این مراسم که از طرف تشکیلات آذربایجان جنوبی ترتیب داده شده بود با حضور فعالان حرکت ملی اذربایجان مقیم انگلیس و نمایندگان احزاب سیاسی – اجتماعی آذربایجان جنوبی با مارش حکومت ملی آذربایجان در دوران حکومت ملی در ساعت 3 بعد از ظهر یکشنبه ژانویه 2010 آغاز شد. در ابتدا حاضرین به احترام روح این فعال سرشناس حرکت ملی آذربایجان 1 دقیقه سکوت اختیار نمودند. سپس مجری برنامه سهند گونیلی با خواندن شعری در حق چنگیز از فرزند ایشان بابک بخت آور دعوت به عمل آورد
بابک بخت آور از تمامی حاضرین در مراسم تدفین پدرش از جمله فعالان حرکت ملی اذربایجان در داخل خصوصا آذربایجان کولتور و مدنیت اوجاغی تشکر نمود و از فعالین خارج و احزاب سیاسی که با خانواده ایشان همدردی نموده بودند تقدیر نمود. در ادامه مرگ پدرش را نابهنگام و با تاکید بر سلامت جسمی وی و رفتارتهدید آمیز نیروهای امنیتی – اطلاعاتی با چنگیز چه قبل و بعد از مرگ وی با استناد به نامه او به دیده بان حقوق بشر در سال 1386 (2007) این حادثه را کاملا مشکوک ارزیابی نمود. او با اشاره به نحوه مرگ دکتر زهتابی ؛ مهندس امانی و سرانجام مرگ مرموز پدرش احتمال حذف فیزیکی فعالان سیاسی آذربایجان خصوصا در شرایط کنونی ایران را مردود ندانست.
در ادامه به صورت گذرا به افکار و اندیشه های پدرش پرداخته و او را فردی عمل گرا و جسور خواند که در راه حقوق ملی – دموکراتیک ملت تورک آذربایجان و طبقه کارگر مبارزه نمود و در این راه نیز جان باخت.
در پایان با ذکر اینکه اگر چه چنگیز نا به هنگام از ما گرفته شد ولی راه او و امانی ها در سیمای هزاران فعال ملی آذربایجانی مانند لسانی ها . حسن درمیرچی ها و خصوصا جوانان ادامه خواهد یافت. ما این را به وضوح در مراسم تدفین او دیدیم و چنگیز در این مراسم دوباره متولد شد و شکوفه های تازه ای در حرکت ملی آذربایجان جوانه زدند و ما شاهد حرکتی پر قدرت خواهیم بود.

مراسم با پخش ویدئو فیلم سخنان چنگیز بخت اور ؛ مراسم تدفین وی ادامه یافت. در بخش دوم پروفسور غلامرضا صبری تبریزی صدر داک ، علاالدین فتح رازی عضو هیئت رئیسه تشکیلات آذربایجان جنوبی ؛ هدایت سلطان زاده عضو هیئت احرائیه حزب فدرال – دموکرات آذربایجان؛ محمود بیلگین سخنگوی حزب دموکرات آذربایجان جنوبی؛ حسن جداری عضو فعال سازمان جوانان فرقه دموکرات آذربایجان در زمان حکومت ملی آذربایجان ؛ اسماعیل آل بایراق فعال سیاسی آذربایجان ضمن عرض تسلیت به جامعه آذربایجان و خانواده وی به ابراز نظرات و احساسات خود پرداختند.
مراسم با خواندن شعر از سوی دو فعال جوان ملی و با شعری دیگر از سوی سهند گونیلی اتحافی به دختر کوچک چنگیز بهارک خاتمه یافت.

م.انصاری / لندن
ازسایت آذربایجان جنوبی www.solgunaz.com/
مدیریت وبلاگ آرتا ساوالان "شاجین" این مصیبت را به خانواده محترم ایشان و خلق تورک آذربایجان
وهمه پویندگان حق وحقیقت تسلیت میگوید .آذربایجان هرگزهرگز فرزندان خود را فراموش نخواهد کرد
راهش پر رهرو و مرامش پر دوام باد

Sunday, January 3, 2010

مرگ ناگهانی چنگیز بخت آور

مرگ ناگهانی چنگیز بخت آورفعال شناخته شده آذربایجانی در تبریز ساوالان سسی دوشنبه 7دی1388
این فعال سرشناس آذربایجانی زمانی که در محل کار خود در نیروگاه برق تبریز مشغول کار بوده فوت کرده است. همکاران بخت آور چندین ساعت پس از فوت او جسد بی جان وی را در اتاق محل کارش یافته اند
علت فوت بخت آور تاکنون مشخص نیست و نزدیکان خانواده خبر از انتقال جسد به پزشکی قانونی جهت کالبد شکافی می دهند
چنگیز بخت آور از فعالین شناخته شده آذربایجانی در تبریز است که در سالهای اخیر به خاطر مبارزاتش در راستای خواستهای ملی و زبانی آذربایجانیها از سوی ماموران امنیتی ایران بازداشت و به زندان محکوم گردیده بود
مراسم تشییع جنازه این فعال آذربایجانی ساعت ۹:۳۰ روز سه شنبه ٨ دی ٨٨ در قبرستان مارالان تبریز برگزار خواهد گردی
آداپ (انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران) این ضایعه را به خانواده بخت آور و جامعه آذربایجانیها تسلیت می گوید

Friday, January 1, 2010

سخنی با آقای احمد اوبالی

آقای احمد اوبالی
بازهم "گذشته چراغ راه آینده" است
نشست دیالوگ 20- 22 آذر 1388 آمستردام که با شرکت طیف های متعدد حرکت ملی آذربایجان برپا شده بود، با موفقیتی که ظاهرا شخص اوبالی محترم هم انتظار آن را نداشت، بکار خود پایان داد وحالا وقت آن رسیده است که منتظر سیر موضعگیریها و همکاری های عملی بوده وباصطلاح اجازه بدهیم که نتیجه ی این همه زحمات ومخارجی که حرکت ملی آن را تقبل نمود، به محک آزمایش گذشت زمان زده شود وصدالبته اینجانب نیز بعنوان یک دلسوخته ی حرکت ملی آرزوئی جز وجود ثمرات مثبت برای این جلسه ی مهم نمیتوانم ونباید هم داشته باشم.
حاصل این نشست های سنگین ، صدور چند قطعنامه – که من هنوز آنها را ندیده ام- ویک بیانیه ی 12 ماده ای که حکم مانیفیست حرکت ملی پیدا کرده – بوده است.
بیانیه ای که از حیث تعداد بندها و تعداد افراد امضاکننده ی آن ، مشابهت هایی با بیانیه ی 12 شهریورکنگره ی تحت رهبری سید جعفر پیشه وری داشته است که اگر نیک نگریسته شود، ازقاطعیت و ازنقطه نظرلحاظ منافع اقشار زحمتکش جامعه وارزیابی دقیق دوستان ودشمنان حرکت ملی، از توانی برخوردار نیست که بیانیه ی 12 شهریور 1324 داشته است.
انتظار من داخل نشین، این بود که دربررسی ولو اجمالی علل شکست حکومت ملی یکساله ، نقش آمریکا بعنوان بزرگترین عامل شکست آن ویا لااقل یکی از پارامترهای شکست ، مورد تاکید قرار گرفته شده باشد که عملا این نقش ( یا از سراعتقاد ویا ملاحظات سیاسی) به فراموشی سپرده شده است
دربرنامه ی زنده ی روز گذشته ی تلویزیون آذربایجان جنوبی ، این مسئله بصورت غیر مستقیم از جانب یکی از شنوندگان مطرح شد که جواب جناب اوبالی این بود که ما دشمن خارجی نداریم و گذشته ها را به زباله دان تاریخ انداخته ایم
البته اگر تغییری درسیاست های آمریکا و... اتفاق افتاده ویا ازاین کارننگین خود در شراکت درقتل عام 30 هزار آذربایجانی اظهار تاسف نموده وشخصا ازملت قهرمان آذربایجان عذرخواهی کرده باشد، میشد که برای کم کردن دشمنان حرکت ملی وبا توجیه مصالح دیپلماتیک، کاری با او نداشت . اما با تاسف زیاد، حالا که این عمل ازطرف سران آمریکا انجام نشده است، معلوم نیست که چرا ما باید ازکناراین تجربه ی تلخ بدون اینکه درسی ازآن اموخته باشیم، براحتی عبور کرده وان را به زباله دان تاریخ بیاندازیم
اگر لااقل دربیشتر موارد " گذشته چراغ راه آینده است" ، آیا نباید این برخورد احمد بگ را ساده لوحانه ویا عدم اطلاع از مسلمات علمی ارزیابی کرد؟؟
آذر1388 قوتاز هریسلی
(ازسایت آذربایجان جنوبی . http://www.solgunaz.com/)